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Diagnostici in Agroalimentare

# Scheda: 
101

The TBP method, developed for the qualitative and quantitative identification of primary, raw material of both animal and plant origin that may be present in food, is unique, different from any other method used by the competition for the same purpose. Protected by patents and pending patents own by the Italian National Research Council, is capable of tracing any element, species or varieties, declared or not, actually present in food mixtures and primary raw material.

# Scheda: 
101

Il sistema di identificazione qualitativa e quantitativa delle materie prime di origine sia animale che vegetale presenti negli alimenti,si basa su una metodica di genetica molecolare del tutto diversa da quelle correnti, usate dalla competizione. Tutelata da brevetti del CNR consente la tracciabilità di tutte le componenti, dichiarate o no, effettivamente presenti in miscele e materie prime. Lo fa con un'unica reazione di amplificazione PCR ed una successiva fase di risoluzione dei prodotti condotta con elettroforesi capillare.

# Scheda: 
119

The growing interest of consumers for the typical products provided with a European quality brand, such as PGI or PDO, is pushing companies and/or producers association to identify valid means to protect the origin and uniqueness of their products. The determination of isotope ratios using IRMS (Isotope Ratio Mass Spectrometry) is based on significant differences in the relationship between stable isotopes of bio-elements present in some organic molecules.

# Scheda: 
67

The technology is based on the development of molecular markers suitable to the identification and quantification of the precious white truffle - Tuber magnatum Pico – in truffle-products in order to certify their quality to the consumer.

The identification of the truffle species is generally based on the features of their spores and peridium, but the identification in processed truffle-products as creams and butter can be ambiguous because of the drastic treatments to which truffles are exposed during the commercial preparation.

# Scheda: 
94

SNOOP si basa sulla variazione delle proprietà ottiche e/o elettriche di specifici MS (materiali sensibili, ad es. di tipo biologico ed organico) dipendente dalla presenza di agenti chimici (ad es. contaminanti).
Proprietà ottiche, quali ad esempio la luminescenza o la trasmittanza, possono variare sia nella loro intensità (saggio quantitativo) sia nella conformazione dei relativi spettri (saggio qualitativo). Tali variazioni possono essere ad es. contaminante - dipendenti.
Quindi, SNOOP offre la capacità di: